Wie ben ik

Mijn naam is Rachel Hayhoe en ik woon met mijn gezin in Purmerend.

Na jarenlange ervaring bij een notariskantoor en een grote bank ben ik Hayhoe Familierechtadvies gestart. Met als doel een onafhankelijke, laagdrempelige en ontzorgende dienstverlening in het familierecht te bieden. Een toegankelijke en persoonlijke advisering en begeleiding door het geven van heldere en praktische informatie en adviezen over de familierechtvragen die u heeft.  In begrijpelijke taal en uitgaande van uw persoonlijke situatie. Persoonlijk contact, geen moeilijke taal en duidelijke afspraken.

Familierecht is juridisch en fiscaal, maar is vooral mensenwerk en maatwerk. Want geen enkele situatie of gezin is hetzelfde, geen wens is gelijk aan elkaar. Bij voorkeur geef ik advies voordat u een belangrijke stap in uw leven zet, zodat u goed geïnformeerd bent en weloverwogen beslissingen kan nemen over bijvoorbeeld uw relatievorm (of de beëindiging daarvan), de vererving van uw vermogen en de zeggenschap over uw financiën bij leven en/of overlijden. De juiste regelingen kunnen dan tijdig worden getroffen. Maar ook op een ander moment in uw leven kan getoetst worden of uw wensen voor nu en in de toekomst nog overeenkomen met de nu getroffen (financiële) regelingen. En kan bijsturing plaatsvinden als u het anders wilt. En ook als er sprake is van een voldongen feit zoals een ingezette scheiding of een overlijden, kan het op weg helpen, advies of begeleiding wenselijk zijn.

Ik heb de studie notarieel recht gedaan aan de Vrije Universiteit en de specialisatie opleiding tot Estate Planner. Mijn werkervaring heb ik opgedaan als Estate Planner bij een grote bank en aansluitend heb ik met veel plezier in het notariaat gewerkt. Ik ben 8,5 jaar kandidaat-notaris familierecht geweest op een middelgroot notariskantoor in Purmerend, waar ik nog meer ervaring heb opgedaan in het maken van notariële akten, het maken en begeleiden van Estate Planningsadviezen, het bemiddelen bij scheidingen en nalatenschappen en het begeleiden bij en persoonlijk afwikkelen van (complexe) nalatenschappen.

Ik heb een netwerk van notarissen, financieel planners, fiscalisten, accountants, makelaars en hypotheekadviseurs die in voorkomende gevallen ingeschakeld kunnen worden.

Ik ben lid van de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en het GEP (Genootschap van Estate Planners).