Erfgenaam zijn

Als u erfgenaam bent, heeft u niet alleen rechten, maar ook plichten. Vaak vinden erfgenamen dat ze meteen aan de slag moeten met van alles regelen, maar het kan handig zijn daar even mee te wachten. In geval van een negatieve nalatenschap kan haastige spoed namelijk grote gevolgen voor u in privé hebben.

Het is dan ook van belang eerst na te gaan of u wel erfgenaam bent, maar ook te onderzoeken hoe de nalatenschap er globaal uitziet. Zodat u kunt kiezen of u de nalatenschap zuiver wilt aanvaarden, beneficiair aanvaarden of misschien wel wilt verwerpen.

Hayhoe Familierechtadvies kan voor u laten nagaan of er een testament is. Is dit het geval en blijkt daaruit dat u erfgenaam bent of bent u erfgenaam op grond van het wettelijk erfrecht, kan Hayhoe Familierechtadvies u informeren over de verschillende wijzen van aanvaarding of de verwerping. Hierdoor kunt u een gefundeerde keuze maken en bent u direct geïnformeerd wat er verder komt kijken bij de afwikkeling van een nalatenschap.

Bent u geen erfgenaam omdat u bent onterfd en wilt u weten wat uw rechten als kind zijn in de nalatenschap (legitieme portie), kunt u ook contact opnemen voor een uitleg van uw rechten maar ook de berekening van uw legitieme portie.