Wie zijn wij

Mijn naam is Rachel Hayhoe en ik ben in 2016 - na jarenlange ervaring bij een notariskantoor en een grote bank - Hayhoe Familierechtadvies gestart. Met als doel een onafhankelijke, laagdrempelige en ontzorgende dienstverlening in het familierecht te bieden. In begrijpelijke taal en uitgaande van uw persoonlijke situatie.

Het familierecht is juridisch en fiscaal, maar is vooral mensenwerk en maatwerk. Want geen enkele situatie of gezin is hetzelfde, geen wens is gelijk aan elkaar.

Bij voorkeur geef ik advies voordat u een belangrijke stap in uw leven zet, zodat u goed geïnformeerd bent en weloverwogen beslissingen kan nemen over bijvoorbeeld uw relatievorm (of de beëindiging daarvan), de vererving van uw vermogen en de zeggenschap over uw financiën bij leven en/of overlijden. De juiste regelingen kunnen dan tijdig worden getroffen. Maar ook op een ander moment in uw leven kan getoetst worden of uw wensen voor nu en in de toekomst nog overeenkomen met de nu getroffen (financiële) regelingen. En kan bijsturing plaatsvinden als u het anders wilt. En ook als er sprake is van een voldongen feit zoals een ingezette scheiding of een overlijden, kan het op weg helpen, advies of begeleiding wenselijk zijn.

Mijn ervaring in het familierecht heb ik opgedaan door mijn studies (notarieel recht en de specialisatie opleiding Estate Planning) en mijn werk als Estate Planner voor een grote bank en als kandidaat-(vervangend) notaris. Maar vooral ook door de begeleiding en advisering van ondertussen ontelbaar veel mensen en gezinnen bij hun familierechtvragen.

Ik woon met mijn twee jongvolwassen zoons met veel plezier in de wijk Overwhere in Purmerend. Mijn roots liggen in Engeland, maar ik ben opgegroeid in Purmerend. Ik lees graag Engelse boeken (thrillers) en ben een redelijk fanatieke hardloopster.

Ik heb een netwerk van notarissen, advocaten, financieel planners, fiscalisten, accountants, makelaars en hypotheekadviseurs die in voorkomende gevallen ingeschakeld kunnen worden.

Ik ben lid van de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en het GEP (Genootschap van Estate Planners).

Simone Leers

Ik ben Simone Leers en ik ben sinds 2017 werkzaam bij Hayhoe Familierechtadvies. Tot begin 2021 werkte ik daarnaast ook nog bij een notaris als notarieel medewerker, maar sinds maart 2021 werk ik volledig bij Rachel. Ik ondersteun haar met name bij de afwikkeling van nalatenschappen en dan vooral de administratie daarvan. Ook verzorg ik de aangifte inkomstenbelasting en erfbelasting in een nalatenschap.

Ik woon met mijn man en twee puberdochters in de Zuidoostbeemster. Fijn is dat ons kantoor zo centraal in Purmerend gelegen is, zodat ik vanuit de Zuidoostbeemster op de fiets naar kantoor kan.