Samengesteld gezin
Omdat mogelijk al uw energie uitgaat naar het samensmelten van dit nieuwe gezin, denkt u misschien niet meteen aan de gevolgen als deze relatie niet slaagt. Of wat er gebeurt als één van u beiden overlijdt. En juist dit samen bespreken is ook van belang voor het laten slagen van uw nieuwe gezin.
Het kan namelijk zo zijn dat u en uw nieuwe partner, door ervaringen uit het verleden, bepaalde zaken nu op een andere manier willen aanpakken en regelen. Maar mogelijk ligt u daarbij niet op één lijn. En als u wel zaken op dezelfde wijze wilt regelen, speelt misschien toch mee dat uw kind niet het kind van uw partner is. Aandachtspunt hierbij is ook dat de ex-partner een rol krijgt in de nalatenschap van u of uw partner, als ouder/vertegenwoordiger van een minderjarig kind. Over het algemeen wordt dit niet als wenselijk ervaren, ook al bent u misschien eerder goed uit elkaar gegaan. U kunt dit testamentair anders regelen.
Ook kan bij een nieuw gezin spelen dat één van u weduwe/weduwnaar is, waardoor uw kinderen mogelijk al rechten hebben gekregen in uw nalatenschap. Deze rechten kunnen doorwerken naar de gewenst financiële verzorging van uw nieuwe partner bij uw overlijden. Tijdig advies is hierbij van belang!
Een samengesteld gezin is een uniek gezin met een bijzondere dynamiek. Bij het bespreken van uw wensen hoe zaken geregeld moeten worden bij uit elkaar gaan of overlijden, spelen soms tegengestelde belangen, zijn er misschien emoties als boosheid en verdriet over de vorige relatie, een verleden welke doorwerkt naar nu. Ik begeleid u graag tijdens dit proces zodat u de regelingen kunt vastleggen die bij u, uw partner en uw nieuwe gezin passen.